tiistai 28. elokuuta 2012

Ajatuksia päiväkodista

Meillä alkoi päiväkotielämä viikko sitten. Pääsiin kyllä ihan huippuhyvään paikkaan. Sijainti on loistava, pyörällä hurautellaan aina parissa minuutissa. Ja kun tuleva harjoittelupaikkakin on siinä ihan vieressä, niin ei mene todellakaan matkoihin aikaa. Mulla on ollu vähän huonoja mielikuvia päiväkodeista, että on kamala meteli ja aikuiset touhuu vaan omiaan, mutta tuolla ei ainakaan ole niin. Toki ryhmä ei ole vielä ihan täysi, kun kaikki eivät ole aloittaneet. Yllätys itselle oli se, että hoitajat oikeesti leikkii ja puuhastelee lasten kanssa. Melkein koko ajan oli aikuinen läsnä kaikissa leikeissä. Ja oli paljon kaikkia kivoja leikkivaihtoehtoja. Toisaalta näkihän siellä myös vähän sitä pienten puolen toimintaa ja vaikka hoitajatkin on tosi kivoja, niin ei se päiväkoti ole silti musta ihan pienten paikka.

Olin pari puolikasta päivää mukana tutustumassa ja siinä ajassa opin mukavasti vähän tuntemaan lapsia nimeltä ja muutenkin. Tosi rohkeita ja reippaita ja kilttejä lapsia oli ryhmä täynnä. Ja hirmu hyvin otettiin uusi tulokas vastaan, heti pääsi leikkeihin mukaan. Olisin mielellään jääny sinne leikkimään vielä pidemmäksikin aikaa ja heti tuli sellanen olo, että täällähän olis kiva olla töissä. Ainakin vähän aikaa. :)

Nyt onkin kokopäivähoito jo alkanut, eikä mitään ongelmia ole ollut. Syöminen on ollut vähän temppuilua jo pidemmän aikaa, mutta nyt ruoka maistuu kotonakin oikein hyvin ja reippaasti. Eilen oli päiväunetkin sujuneet heti hyvin, tosin vähän ikävä oli ollut, mutta siihen auttoi nalle.Itselle kaikkein vaikeinta on ehkä tottua siihen, että sinne tosiaan mennään joka päivä. Varsinkin kun oma tilanne on tällä hetkellä se, että aikataulut ovat hyvin epäsäännölliset ja tässä alussa tulenkin kotiin koko päiväksi, niin aina ei meinaa aamulla muistaa, että pitääkin taas lähteä päiväkotiin. Onneksi aamut menee kivuttomasti, eikä tarvitse tapella siitä lähtemisestä.

Parasta on se, että lapsi osaa hoitopäivän jälkeen kertoa itse mitä päiväkodissa on tehty ja tapahtunut. A kertoilee sanasta sanaan kaikkia tapahtumia ja keskusteluita joita lasten ja hoitajien kanssa on käyty, niin saa itsekin tietää, mitä kaikkea siellä tehdään. Ensi viikolla on vanhempainilta, jota odotankin jo. Jos edes vähän tutustuisi muihin vanhempiin, vaikka varsinaista vanhempien toimintaa ei olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...