maanantai 13. elokuuta 2012

Puuhamaa on paras paikka...

Kesäloman päätökseksi tehtiin yhden yön reissu Puuhamaahan A:n kummitädin perheen ja yhden ystävän kanssa. Meidän piti olla kymmeneltä Puuhamaan porteilla, mutta heti matkan alkuun kävi oksuvahinko autoon, joten myöhästyttiin pari tuntia. Koska paikka menee jo seiskalta kiinni, tuntui, että loppui aika ihan kesken. Ehkä ihan kaheks päiväks ei olis tekemistä, mutta yksi kokonainen päiväkään ei kuitenkaan tunnu riittäävän. Tekemistä oli kaikille vaikka kuinka paljon, ikähaitarilla 1½ - 30+. Meillä aikuisilla saatto jopa jossain vaiheessa olla hauskempaa kuin lapsilla. Kun siitä ilosta on kerran maksanut, niin otetaan sitten kaikki ilo irti. Joihinkin autoihin oli pituusraja, mutta muuten jos rajotuksena oli yli 10 v., ni koska me ollaan yli 10, ni sillon saadaan pomppia. Kävi ajoittain jo ihan kuntoilusta. Me ollaan ainakin edelleen niin lapsellisia, että todellakin nautitaan tollasista. Miehiä sai vähän houkutella pomppimaan, mutta kyllä nekin meni sitten lopulta.

Plussaa oli ehdottomasti myös se, että vaikka siellä ihmisiä olikin, niin mihinkään ei oikeestaan tarvinnu jonottaa. Ja päivä oli mitä parhain, suorastaan kuuma. Tosi hyvin siellä oli myös grillailupaikkoja ja meillä olikin omat eväät niin, että sieltä ei tarvinnu ostaa kun jädet. Ainoa puute oli se, että Puuhanallesta ei näkyny koko päivänä vilaustakaan, vaikka sen olis siellä pitäny tiettyinä kellonaikoina olla. 


Hirveen hurjaa kyytiä golf-kärryllä
 Yötä oltiin Lempivaaran matkailukeskuksessa. Mistä lie paikka nimensä saanut... 


Oli vaunupaikkoja eri kokoisia mökkejä. Itse oltiin kuuden hengen mökissä. Oli tosi siisti ja kiva paikka ja hyvin voitaisiin mennä uudestaankin, jos tarviis yöpyä tuolla suunnalla. Sinne oli myös rakennettu rastit, jotka kiertämällä tuli alue tutuksi. Kierrettiin ne isolla porukalla ja juostiin 7-vuotiaan kanssa kilpaa uusia kirjaimia keräämässä. Kun sai kaikki kasaan ja keksi niistä rakentuvan sanan, saatiin kaikki respasta tikkarit. :) 

Tällasia tai oikeestaan ylipäänsä minkälaisia reissuja vaan on kiva tehdä lapsenmielisellä porukalla. Monet esim. kritisoi Puuhamaata siitä, että paikat on ränsistyneitä ja kaikki on likasta ja pielessä, mutta me ei mitään sellasta edes huomattu, koska meillä oli itelläkin niin hauskaa. Ja väitän, että lapsillakin on kivempaa, jos vanhemmatkin hulluttelee, eikä vaan mökötä siellä reunalla ja keskity epäolennaisuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...