sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Herkullista leipää

Koko viikon teki jotenkin tosi paljon mieli focacciaa. Kerran olen ennen tehnyt, tosin eri ohjeella kuin nyt. Viikolla ei kuitenkaan ehtinyt leipomishommiin ryhtyä, joten oli odotettava perjantaita. Laitoin töiden jälkeen heti taikinan kohoamaan. Tosi vähillä raaka-aineilla saa aikaan mehevän leivän. Pääasiassa vaan vehnäjauhoja ja oliiviöljyä. Tällä kertaa leivoin Suklaapandan ohjeella: 

3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle:
½ dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
hieman mustapippuria

1 pieni sipuli
suolaa (2tl) + oliiviöljyä

Lämmitä vesi 45 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa. Kaada kuuma vesi isoon leivontakulhoon, vaivaa jauhot sekaan. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Vaivaa taikina. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Kumoa oliiviöljyllä vuorattuun vuokaan ja anna nousta vielä 30 min. Murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn sekaan ja lisää mustapippuria. Voitele vuoassa oleva taikina oliiviöljyseoksella ja lisää päällykset. Itse laitoin sipulia, suolaa ja kuivattua rosmariinia. Paista uunissa keskitasolla n. 12 min. 250 asteessa. Valmiin leivän voi vielä voidella öljyllä.
Leivästä tuli älyttömän kuohkeaa ja hyvää ja nyt on viimeinenkin pala syöty.


Kuvassa kurkkii taka-alalla pari uutta Muumi-purkkia. Haaveilin näistä yhdellä kauppareissulla A:n kanssa. A kertoi asiasta isille ja sainkin ihan yllärinä pari eri kokoista purkkia nimpparilahjaksi.



Henna

2 kommenttia:

  1. Onko muki ollut käytännöllinen ja ennen kaikkea sopiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muki on tosi kiva ja käytössä on ollut. Erityisesti toi kahva on tosi hyvä ja siitä on helppo pitää kiinni. :)

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...