perjantai 1. elokuuta 2014

Lomalla

Nyt on lomailtu kohta kolme viikkoa. Enää kaksi päivää ja pitäisi mennä töihin. Kolme viikkoa on ollut aika sopiva aika lomailla, tosin voisihan se aina pidempikin olla. Puolitoista viikkoa meni siihen, että en enää nähnyt joka yö töistä unta, joten kaksi viikkoa ei olisi riittänyt mihinkään. Yksi viikko voisi vielä olla, mutta toisaalta tuntuu siltä, että nyt voisi jo mennäkin töihin. Oikeastaan ihan kiva päästä lukemaan sähköpostit ja päästä taas tilanteiden tasalle. Pitkän ja pimeän syksyn jaksaa helposti sillä ajatuksella, että neljän kuukauden päästä jään töistä pois kokonaan pitkäksi pitkäksi aikaa ja neljä kuukautta menee oikeasti älyttömän nopeasti. Nyt jo vähän haikeaa jättää kiva työpaikka pitkäksi aikaa, mutta sitten on taas uutta puuhaa. 

Ensimmäisellä lomaviikolla ei tehty varsinaisesti mitään kivaa, eikä lomaista. Uusi koti oli vielä täysin kaaoksen vallassa ja lähes kaikki huonekalut puuttuivat. Aika kului siis kodin siivoamisessa ja huonekalujakauppoja kierrellessä. Onneksi ilmat eivät sillä viikolla olleet vielä kummoiset. Seuraava viikko olikin sitten ihan kunnon lomailua ja tehtiin kaikkea kivaa. Samoin tällä viikolla. Oli niin paljon kaikkea, mitä lomaan piti saada mahdutettua, että vikoina päivinä meinasi jo tulla ähky. Nyt onkin muutama päivä vaan oltu ja valmistauduttu jo vähän päiväkodin alkamiseen. 

Loman alussa käytiin pariin otteeseen Hoplopissa kotihommien keskellä. Toisella viikolla tehtiin retket Seurasaareen ja Porvooseen. A:n 5-vuotissynttäreitä vietettiin kolmin kappalein. Ensin oli oikeana synttäripäivänä ex tempore -pannarijuhlat naapuruston lapsille. Sitten isovanhemmat ja kummisetä kävivät synttärikahveilla ja viime viikonloppuna oli vielä kaveri/ystäväperhesynttärit. 

Kuluvalla lomaviikolla oltiin yksi yö ystävien vuokramökillä. Ennen mökille menoa käytiin katsomassa kesäteattterissa Kolme Iloista Rosvoa (jossa oli tuskasen kuuma). Päiväseltään käytiin Särkänniemessä ja toisena päivänä Muumimaailmassa. Ja toki rannallakin ollaan ehditty käydä talviturkit heittämässä. Ja A on harjoitellut pyöräilyä. Pihasta on kerätty marjoja ja ateriat ollaan syöty pihalla. 

Muutamia juttuja jäi vielä, mitä ei ehditä nyt lomalla tekemään, mutta mitä on tarkoitus vielä toteuttaa tulevina kesäisinä viikonloppuina. Esimerkiksi retket Puuhamaahan ja Lintsille on vielä tarkoitus toteuttaa. 







2 kommenttia:

  1. Tuo Porvoo jostain syystä kiehtoo itseäni nyt kauheasti. Nuorena (ah miten ihana sanoa näin.....) käytiin useasti pikkuserkun kanssa kun olin kesät mökillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo oli kyllä kiva. Vielä kun pääsis ihan rauhassa kiertelemään niihin pikkuputiikkeihin. Nyt oli seura vähän vääränlaista sellaseen.. :)

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...