torstai 26. maaliskuuta 2015

Kevät

Edellisestä postauksesta onkin näköjään vierähtänyt jo monen monta viikkoa ja talvi on vaihtunut pikku hiljaa kevääseen. Eilen sateli vielä vähän lunta, mutta kevään merkkejä puskee jo kukkapenkistä. Pienen pieniä alkuja, jotka päivä päivältä lisääntyvät. Kovin isoja ne eivät vielä ole, kun yöpakkaset ovat jatkuneet edelleen. Jännityksellä saa odottaa, mitä kaikkea kukkapenkistä nousee, kun säät tästä vähän vielä lämpenevät. Tämä on ensimmäinen kevät tässä kodissa, viime kesänä muutimme, kun oli jo kesäkukkien vuoro. Lisäksi syksyllä heiteltiin kukkapenkkiin sipuleita, ainakin tulppaaneita, mutta ehkä jotain muitakin.

.

Myös sisällä ovat istutuspuuhat lähteneet käyntiin. Kaapissa odotti iso pino erilaisten kukkien siemeniä istuttamistaan. Suurin osa noista olikin sellaisia, jotka istutetaan suoraan maahan kesän alussa, mutta esikasvatettavia ollaan istutettu nyt sisälle. 


Ensimmäisistä purkeistä on noussutkin jo pientä vihreää. A oli myös istuttanut kerhossa jotain kasvamaan, luulisin sen olevan ohraa tms. ja sekin nostaa jo mullasta päätään. 

Sitten pitäisi vielä päättää, mihin kohtaan pihaa mitäkin siemeniä heitellään, mutta sitä ehtii vielä jokusen viikon pohtimaan. :) 

1 kommentti:

  1. Onkin varmaan jännää kun et ole ennen nähnyt kaiken nousevan maasta. Vaikka kauniita kukkia pihallanne olikin niin onhan se kiva nähdä ne ihan alusta asti.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...