sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kesä jatkui Kreikassa

Koska Suomen kesä oli kylmä ja sateinen, otettiin kesälle vähän jatkoaikaa pienen reissun muodossa. Suunnattiin Kreikan Samokselle ystäväperheen kanssa. Matka tällä kokoonpanolla oli jälleen kerran erittäin onnistunut ja ihana. Jos vaan mahdollista, niin suosittelen todella matkustamaan omaa perhettä isommalla porukalla. En keksi mitään muita kuin hyviä puolia.

Lapset oli hyvin huomioitu lentokentällä. Turvatarkastukseen oli pitkä pitkä jono, mutta meidät ohjattiins suoraan Kids Gatelle, jossa ei ollut yhtään jonoa ja päästiin kaikkien ohi.


Lentokoneesta isompi sai Bamse-lehden ja pienempi sai eväspussukan, jossa oli vettä, hedelmäsose sekä banaani. Oli ihan mukava yllätys, vaikka toki omiakin eväitä oli koneeseen varattu.


Paikka oli pieni, eikä kohteessa ollut juuri nähtävää. Pääasiallisena puuhana olikin altaalla makoilu ja uiminen. Säät suosivat. Koko viikon aikana ei näkynyt yhtäkään pilvenhattaraa ja lämpötila oli 27-35 astetta ja ylikin. Onneksi oltiin otettu Uno-kortit mukaan. Ne olivat ahkeressa käytössä aina silloin, kun käytiin huoneessa vähän lepäämässä ja viilentymässä.





Aamupalabuffetti oli ihan mahtava ja olinkin ensimmäisenä päivänä ihan innoissani. Kaikkea löytyi maan ja taivaan väliltä, paitsi tietysti ruisleipää.

Mutta jo viidennen päivän kohdalla kaikki alkoi maistua samalta ja oli jo vähän vaikeaa keksiä, mitä syötävää ottaisi. Jännisti kotona voi syödä vaikka kuukauden putkeen ruisleipää tai kaurapuuroa, eikä se ala samalla tavalla kyllästyttää. Muutenkin ruoka oli joka paikassa aika samanlaista, eikä mitään kulinaarisia nautintoja tullut vastaan. 


Hotelli oli aivan lentokentän vieressä, joten altaan yli meni säännöllisin väliajoin koneita, joita oli mukava bongailla. 


Hotellialue ja huoneet olivat siistejä ja kivoja. Myös nettiyhteys toimi todella hyvin ja sekä huoneissa, että altaalla netti toimi moitteettomasti. Se siitä nettitauosta. 

Kolmena iltana oltiin katsomassa lasten iltashowta, jossa tytöt saivat tanssia. Yhtenä iltana pienin nukahti esitystä katsellessaan. Kolmen illan jälkeen esitys alkoi kuitenkin jo toistaa itseään, joten ei menty enää muina iltoina.

A otti matkalla taas ison askelen uimisen kanssa. Tosin oikeastaan vasta viimeisenä päivänä jätettiin uimarengas pois ja keskityttiin sukelteluun ja uimisen harjoitteluun.


Itsekin tein jotain todella villiä ja hyppäsin elämäni ensimmäisen uimahypyn altaan syvän pään reunalta. :)

Toisena matkustuspäivänä sairastuin uimisen seurauksena rintatulehdukseen, enkä sitten enää loppuaikana uinutkaan yhtään, lukuunottamatta viimeisen päivän kahta uimahyppyä. Tulehdus nosti liki 39 asteen kuumeen ja olo oli suoraan sanottuna aika kamala. Kuume särki jokaista lihasta ja rinta oli mielettömän kipeä. Tilasin matkanjärjestäjän kautta lääkärin, joka tuli huoneeseen. Homma toimi tosi hienosti, kun ei itse tarvinnut lähteä mihinkään lääkäriä etsimään. Opas soitteli vielä moneen otteeseen perään, että onhan lääkäri käynyt ja olen saanut tarvitsemani avun. Lääkärin tutkimus itsessään oli myös hieman mielenkiintoinen. Lääkäri soitti kesken kaiken isälleen ja kyseli neuvoja ja etsi sopivaa antibioottia googlesta. Lopulta sain kuitenkin antibiootit ja särkylääkkeitä ja jo päivässä lääkkeet alkoivat vaikuttaa ja olo parani.


Pienestä sairastelusta huolimatta oli aivan ihana loma. Tosin parin viimeisen päivän kuumuus alkoi jo tuntua vähän ahdistavalta ja lopulta jopa jo vähän odotti kotona odottavaa kirpeää syyssäätä. Reissusta sai niin piristävän annoksen aurinkoa ja rentoutumista, että nyt jaksaa helposti pitkän ja pimeän syksyn koto-Suomessa. Ja kotiin on aina ihana palata. <3

4 kommenttia:

  1. Mukavalta ja ihanalta vaikuttava reissu! <3

    VastaaPoista
  2. Ihana reissu todellakin ja aivan ihana tuo viimeinen kuva <3

    VastaaPoista
  3. Niin liikuttava ja ihana tuo viimeinen kuva, mun tuli ihan vedet silmiin. H:n Äiti :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...