sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusta kotosalla

Oltiin tänä vuonna juhannuksena vaan kotona. Torstaina oli vielä kolmeen asti töissä, lapset ja mies tulivat hakemaan minut työpaikalta. Siitä suunnattiin Linnanmäelle. Siellä vietettiin Rollepellen päivää ja rannekkeita sai kaksi yhden hinnalla. Reilu kolme tuntia me saatiin siellä aikaa kulumaan. Ja olis mennyt enemmänkin, mutta paikka meni kiinni. 


Pienempi pääsi pari kertaa munajunaan ja muuten oltiin leikkipuistossa. E laski ekaa kertaa niin, että kiipesi itse portaat ylös ja tuli liukumäkeä itse alas. 


Perjantai oltiin vaan kotosalla ihan iisisti ja grillailtiin. 


Lauantaina mies aloitti pihan puoleisten ikkunakarmien maalaamisen, jossa riittikin hommaa koko päivälle ja seuraavallekin. Itse puuhailin vähän pihalla. Meillä saavuttaa mökkitunnelman ihan vaan olemalla omassa pihassa. Kaikkina kauniina kesäpäivinä jossain päin korttelia joku ajaa nurmikkoa, tai grillaa tai lapset pulikoivat altaissa. Koko ajan kuuluu ääniä ja ilmassa leijailee tuoksuja, jotka voisi yhdistää mökkielämään, varsinkin näin koko aiemman ikänsä kerrostalossa asuneena. Hankin vielä vähän aikaa sitten tikkataulun, niin rentouttava mökkifiilis on taattu. 

Lauantai oli tosiaan hurjan kuuma päivä ja koko päivän kuului polskintaa, kun kolmessa pihassa oli lapsille viritetty kahluualtaat. Pienin uiskenteli vaan omassa pihassa, kun isompi oli naapurissa. 


Sunnuntaille oli luvattu myös kuumaa ja sadetonta säätä. Lähdin äitini kanssa pyörähtämään Tallinnassa pikaisella päiväristeilyllä. Kun päästiin satamaan, alkoi sataa kuin saavista kaatamalla ja kastuttiin parissa minuutissa ihan läpimäriksi. Onneksi kaupungista löytyy vaatekauppa, joten haettiin samantien uudet vaatekerrat molemmille. Sitten ei juuri muuta ehdittykään maissa tekemään, lapsille muutamat vaatteet ja takaisin taksilla satamaan, edelleen kaatosateessa. Ja kun laiva lähti satamasta, sade loppui samantien. 


Ihana rentouttava juhannus ja monenmoista puuhaa. Nyt vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten voi alkaa kunnolla lomailemaan. Tosin kotona olemme pääasiassa edelleen ja mikäs sen parempaa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...