maanantai 26. syyskuuta 2011

Värikkäitä vaatteita

Olen jotenkin aika tarkka siitä, mitä puen lapselleni päälle. Pidän väreistä lapsen vaatteissa ja siitä, että lapsi saa pukeutua lapsekkaasti. Toki jotain hienosteluvaatteitakin löytyy, mutta niistä merkeistä en pidä, jotka tekevät lapsille pienoismallivaatteita aikuisten muodin mukaisesti. Lasten vaatteissa saa olla kirkkaita värejä ja suloisia kuvia. Minulla on muutamia lempilastenvaatemerkkejä, ja niitä tuntuu tulevan koko ajan lisää. Ensimmäinen ihastukseni oli Duns, jonka muutamasta mallistosta olen pitänyt hurjasti ja niitä olenkin meille vähän varastoon keräillyt. Ihan alkuaikojen kuosit eivät miellytä, eikä uusimmassa mallistossakaan ollut oikeastaan kuin yksi kiva vaate. Muita kivoja merkkejä ovat Me&I, Maxomorra, Liandlo, Småfolk, Po.p... Ja mikä näitä kaikkia merkkejä yhdistää? Ovat kaikki ruotsalaisia. Unohtamatta tietenkään Lindexiä ja H&M:ää, joista meillä on myös paljon vaatteita, ja jotka myöskin ovat ruotsalaisia. Ruotsalaiset osaa vissiin tehdä kivoja lastenvaatteita. Toinen hyvä puoli, mistä pidän, on se, että vaatteet ovat pääosin luomupuuvillaa (paitsi Lindexillä ja Henkalla). Ja kolmantena puolena voisi mainita värien käytön. Tytöille valikoimat tuppaavat yleensä olemaan kovasti vaaleanpunavoittoisia ja vaikka meillä niitäkin on, niin on se kiva, että voi valita muitakin värejä. Toisaalta näiltä merkeiltä löytyy pojillekin kivan värisiä raikkaita vaatteita, kun ne marketeissa tuppaavat olemaan pelkkiä tummia sävyjä ja jotain hirviökuvioita.

Luettelemillani merkeillä esim. tunikan hinta on keskimäärin 30 €, jotkut vähemmän, jotkut enemmän. En kuitenkaan oikeastaan koskaan osta mitään normaalihinnalla, vaan joko käytettynä tai jollain hyvällä aleprosentilla eri nettikaupoista. Olen melko hyviä aleja viime aikoina löytänytkin, koska esim. huutiksestakin jos etsii, niin paljon siellä ei näiltä merkeiltä edes ole vaatteita myynnissä ja jos onkin, niin niissä hinnat nousevat nopeasti aika korkeiksi. Toisaalta, jos ostaa uutena, niin jälleenmyyntiarvo on kaikissa melko hyvä. Paitsi nämä ovat melkein kaikki sellaisia vaatteita, että ne mielellään säästäisi tulevillekin lapsille. 

Viime kesäksi ostetut mekot

Pitkähihaisia mekkoja syksyksi


Keskimmäinen kaupunkimekko oli sellainen, johon ihastuin niin, että sen ostin melkein normaalihinnalla, tosin oli siinäkin pieni alennus. Muut löytyikin sitten ihan huippuedullisesti.

Unihaalareita
Unihaalarit on aina ollu mun heikkous. Ne oli tosi sulosia vauvalla ja musta ne on edelleen kätevämpiä kuin 2-osaiset ihan sen takia, ettei ole selkä koko ajan paljaana. Ainoa miinus on se, että jos pitää käydä vessassa illalla ennen kun uni tulee, niin pitää riisua koko haalari, jotta potalla/pöntöllä käynti onnistuu. Käytettiinkin välillä 2-osaisia ihan siitä syystä, nyt voi taas palata haalareihin. Nämä löytyi myös yhden nettikaupan alesta ja sattui vielä niin, että oli jäljellä ainoastaan yhtä kokoa, joka oli meille juuri sopiva. Nämä ovat molemmat vielä vähän isoja, mutta kohta voidaan ottaa käyttöön, kun vähän hihoja käärii.
Velourpaita ja froteehousut
Tämä velourpaita oli kanssa sellanen, mikä oli pakko saada. Jotenkin on vaan helpompi käyttää vetoketjullisia huppareita tai pusakoita, niin tämä on jäänyt vähän vähemmälle käytölle. Housut olikin niin valtavan kokoiset, että jos en jaksa säästää, niin joutavat myyntiin.

Mulla on myös innokas pieni apulainen, kun näitä vaatteita kuvailin. Parhaita leikkejä on kun saa asetella jotain peittoja tai vaatteita ja laittaa niitä nätisti.

1 kommentti:

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...