sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Lahjaideologiaa

Jouluhan on jo ihan kohta. Joululahjapohdinnat on ollut mielessä jo itse asiassa pidemmän aikaa. Ostelen lahjoja yleensä pitkin vuotta ja olen suht ajoissa niiden suhteen, joten koskaan ei tule oikeastaan kiire. Tää onkin ehkä ainoa asia, jossa olen joka vuosi täsmällinen. Ehkä koska se on niin kivaa puuhaa. Ensin ajattelin, että josko tänä vuonna hankkisin vain lapsille lahjat, kun kaikki ajatukset ja rahavarannot on kiinni tulevissa häissä, mutta enpä tiedä osaanko kuitenkaan vetää niin tiukkaa rajaa. Joululahjojen ostelua helpottaa kaiken kiireen keskellä suunnattomasti se, että kaiken saa ostettua netistä. Varsinaisiin kauppoihin ei tarvitse lähteä ollenkaan, ainoat mitä kävin jo ostamassa, olivat paketointitarvikkeet. 

Joitain tilauksia on tullut jo tehtyä, muut ovat vielä ajatuksen tasolla. Monet tuntuvat myös olevan sitä mieltä, että aikuisille ei tarvitse ostaa lahjoja. Sinänsä se voikin tuntua turhalta, koska kaikki voivat ostaa itselleen mitä haluavat, eikä kukaan halua saada mitään turhaa. Lahjat varsinaisesti eivät kuitenkaan ole mielestäni ainoastaan lapsille eikä joulu ole ainoastaan lasten juhla. Ihan samalla tavalla viettäisin joulua ilmankin lapsia, toki ehkä kera vähempien tonttujen ja tarinoiden. Lapset tietysti korostavat joulun riemua ja varsinkin nyt kun reilu 3-vuotias osaa sitä jo odottaa ja siitä puhutaan paljon. Olen myös saanut tartutettua esim. jouluvaloinnostukseni jälkikasvuun ja yhdessä bongaillaan aina kun naapurustoon ilmestyy uusia valoja. 

Aikuisten lahjoista vielä sen verran, ne tuovat arkeen luksusta. Itse en jotenkin koskaan raaski ostaa itselleni mitään vähän parempaa herkkua/pesuainetta/siivousainetta tms. Lahjoiksi ostelen niitä kuitenkin mielellään. Voi tuntua hassulta saada lahjaksi siivousaineita, mutta viime jouluna sain sekä käsitiskiainetta, että yleispuhdistusainetta joululahjaksi, molemmat vähän parempia, kuin perusfairyt ja ihan huippulahjoja ja jokapäiväisessä käytössä edelleen. Monesti tällaiset tuotteet ovat myös sellaisia, joita ei itse olisi tullut hankkineeksi ja kokeilleeksi. Kun kaikilla on tavaraa nykyään niin paljon, kuluvat lahjat ovatkin hyviä. Ja joka päivä käytän asioita, joita olen saanut lahjoiksi rakkailta ystäviltäni, joten ystävät muistuvat aina mieleen näitä asioita käyttäessäni. Ystävät ovat siis ajatuksen tasolla mukana kaikissa arkiaskareissa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...