sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Liiku, liiku

Elixia-jäsenyyteni on ollut syksystä asti tauolla raskauden takia. Nyt jäsenyys on ollut kuukauden päivät auki. Tauon jälkeen olen käynyt Love2dance-, Bootylicious ja core-tunneilla. Lisäksi olin E:n kanssa kerran Strong Mama -tunnilla, joka on ainoa tunti, jonne vauvan voi ottaa mukaan. Lapsiparkkiinkin saisi jo jättää, mutta en halua ihan näin pientä vielä jättää.

Tällä erää Love2dance -tunti on mielekkäin ja tunnilla on kivaa. Vihdoin pystyy liikkumaan ilman, että koko ajan sattuu johonkin ja pysyin jopa ohjaajan perässä ihan entiseen malliin. Tosin tunti on sen verran tehokas, että puolituntinen olisi riittänyt vallan mainiosti. Sen jälkeen alkoi oma kunto vähän hyytyä ja muutamaa juttua en vielä pystynyt tekemään ollenkaan, ei vaan ole keskivartalossa riittävästi voimaa. Ja vähän kolotuksiakin tuli lopputunnista.Toisaalta, koska jumppaan pääseminen aiheuttaa aina pientä sumplimista ja aikatauluttamista, on vain järkevää käyttää aika tehokkaasti ja niin, että tuntee tehneensä.

Minulla ei varsinaisesti koskaan ole ollut pudotettavaa painoa. Nyt olen kuitenkin painavampi kuin ikinä ja vyötäröllä on inha uimarengas. Paino ei nytkään ole ylipainon puolella, mutta pakko myöntää, että oma peilikuva ei tällä hetkellä miellytä. Plus kaikki omat housut puristavat, enkä ole valmis koko vaatekaappia pistämään uusiksi, järkevämpää on luopua tästä pelastusrenkaasta. Ruokavalioiden noudattamiseen ei vaan riitä motivaatiota ja millekään dieteille en nyt ala imetyksen takia. Kokeillaan siis liikunnan avulla. Eikä ole haitaksi, että kunto kasvaa siinä sivussa.

Juoksukunto on tällä hetkellä ihan nollassa. Juokseminen kuitenkin nostaa kuntoa tehokkaasti ja painokin siinä putoaa pikkuhiljaa. Lisäksi juokseminen on ihan kivaakin, kunhan sen saa rullaamaan. Pari vuotta sitten aloitin juoksemisen myös ihan nollasta ja pääsin kolmessa kuukaudessa kymppi-kuntoon. Käytin silloin Maximin sivuilta löytyvää aloittalijoiden juoksuohjelmaa ja samaa ajattelin käyttää nyt. Huomenna on sopivasti maanantai ja 1. päivä kesäkuuta, joten mikäs sen parempi päivä aloittaa uusi juoksurutiini. Tavoitteeksi voisin ottaa elokuun lopussa (29.8.) järjestettävän Midnight-runin, johon on juuri sopivasti kolme kuukautta aikaa. Viimeksi juoksin kyseisen matkan samassa tapahtumassa kaksi vuotta sitten.

(Kuva vuodelta 2013)

1 kommentti:

  1. Nyt kun aloitat niin ihan varmasti oletkin kympin kunnossa sitten elokuussa. Hyvä hyvä!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...