lauantai 23. toukokuuta 2015

Pihatalkoissa

Tänään oli taas vuorossa taloyhtiön kevättalkoot. Edelliset talkoot pidettiin syksyllä. Sää alkuun vähän jännitti ja pohdinnassa oli jo hetken, että pitääkö koko talkoita siirtää. Sääennuste lupasi sadetta ja tarkoituksena oli kuitenkin esim. maalata, joka ei ole ihan paras sadesään tekeminen. Maalaushommat kuitenkin aloitettiin rohkeasti aamupäivällä ja lopulta sää oli mitä kaunein ja sopivin pihapuuhasteluille. Ainoastaan iltasella tuli yksi kova sadekuuro, mutta silloin oli juuri saatu kaikki hommat päätökseen. 


Pääasiallisena hommana oli aitojen maalausta. Maalattiin miehen kanssa yhteisiä aitoja ja mies maalasi vielä oman pihamme aidan ulkopuolelta. Aidassa oli muutamia melko huonoja lautoja, joihin hankitaan uudet ehjät laudat, kunhan kerkeämme. 


Itse ajelin nurmikkoa, sekä yhteistä, että omaa ja vähän trimmasin trimmerillä. A:lla meinasi alussa olla vähän tylsää, mutta kunhan piha pikkuhiljaa täyttyi kavereista, viihdyttiin pihalla koko päivä. 


Pidän tällaisessa yhtiössä asumisesta sen takia, että asioita tehdään yhdessä, eikä isoja päätöksiä tarvitse tehdä yksin. Itsenäisempää kuin kerrostalossa, mutta ei kuitenkaan tarvitse olla ihan kaikesta vastuussa vain itse. Meillä on asuntorivin takana piha-aitojen takana hukkamaata, joka on tällä hetkellä ihan rikkaruohojen valtaamaa. Yhteistuumin päädyttiin siihen, että siihen perustetaan yhteisöllisesti kasvi-/yrttimaa. Olen asiasta ihan innoissani, koska en ole itse mikään viherpeukalo, enkä tiedä viljelystä mitään, niin pääsen nyt samalla näkemään, miten sellaiset istutuslaatikot perustetaan. Ja kun niitä hoidetaan yhdessä, en varmaan saa kasveja heti tapettua. Pinta-alaa on myös monen monen metrin verran, joten siihen mahtuu istuttamaan vaikka kaikki mahdolliset yrtit.


Talkootarjoilut on aina ihan viimeisen päälle ja koko päivän aikana kävimme kolmesti syömässä erään naapurin kotona. Ensin lounaksi makkaraa ja salaattia, sitten kahviaikaan kahvit ja itsetehdyt pullat ja lopuksi vielä iltapalaksi tilattiin pitsat. Ja jälleen kaikki olivat kuin yhtä suurta perhettä. Lapset juoksevat vapaasti ja kaikki pitävät tasapuolisesti kaikista lapsista huolta. Ja näyttipä siltä, että lapsimäärä tulee vielä kasvamaan kenties syksyn aikana.

Pikku-E pääsi naapurin syliin sillä välin kun me söimme. E oli oikein hyvä talkooapulainen ja nukkui kerrankin pitkiä päikkäreitä. Ensin aamupäivällä reilun tunnin vaunuissa. Käytiin kotona välillä syömässä ja sitten pieni matkusti liinassa sillä välin, kun käytiin naapurilla syömässä. Liinassa alkoi taas uni painaa, josta siirsin nukkumaan vaunuihin. Unet jatkuivatkin noin kolmen tunnin ajan, pihalla kun oli sopivasti meteliä. Koko ajan joku ajoi nurmikkoa tai piti muuten vaan meteliä ja vaunutkin liikkuivat kivasti sopivin väliajoin, kun vaihdoin työskentelypaikkaa. Tänään tuli myös 4 kuukautta täyteen ja hyödynsin aurinkoisen sään ja vasta-ajetun nurmikon ja kuvasin vähän pihalla. Ristiäislahjaksi saadut aurinkolasitkin pääsivät tositoimiin.

1 kommentti:

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...