perjantai 11. toukokuuta 2012

1. päivä Pariisissa

Otettiin tyttöjen kanssa pieni irtiotto arjesta ja lähdettiin viideksi päiväksi Pariisiin. Tuntui, että tuli kaikille ihan tarpeeseen, itse olen ainakin ollut jotenkin super-stressaantunut ja hermot aivan riekaleina. Nyt pääsee kunnolla relaamaan ja syömään ravintoloissa, eikä tarvi ajatella kun itteensä. Vaikka tämä päivä oli kyllä kaukana "rennosta" lomailusta. 9 tuntia käveltiin ympäri Pariisia ja jalat oli sen jälkeen aivan muussina. Mutta kivaa oli ja nähtiin paljon kaikenlaista. Eiffeli oli upea ja iso ja metrosysteemi aivan älytön. Mä en varmaan oppis sitä koskaan, mutta onneks oli muutama viisaampi matkassa mukana, niin päästiin takasin hotellille. Aurinkoakin piisasi ja taisinpa jopa vähän polttaa olkapäitä, kun unohdin aurinkorasvan kotiin. No seuraavina päivinä pitäis olla vähän viileempää.

Sanotaan, että ranskalaiset on tylyjä, eikä osaa kieliä. Kun siihen tylyyteen oli asennoitunu, niin täällä onkin ollut ihan mukavia ihmisiä. Kielen kanssa on vähän haasteellista välillä, mutta sehän tekee tästä vaan hauskaa. Muutama sellanen keskustelu ollut paikallisten kanssa, jossa molemmat osapuolet jankkaa vaan omaa asiaansa, eikä kumpikaan tajua toista.

Autoa täällä ei todellakaan kannata omistaa, niistä ei juuri välitetä. Ajetaan miten sattuu ja kaikki autot on ihan lommoilla tai naarmuilla. Hirveesti onkin skoottereita ja motskareita ja pyöriä. Pyöräilykypäriä ei käytä kukaan. Lapsiakin näkyy paljon, mutta kukaan ei käytä lapsilla hattuja, vaikka aurinko porottaa päähän. Kaikki lapset on myös melko siististi puettu. Paikalliset oikeesti käy vaan leipomosta ostamassa sen patongin ja kantaa sitä kainalossa. Mulle tulee yleensä kaikista isoista kaupungeista ja ulkomailta yleensäkin olo, että onneksi en asu täällä, mutta täällä Pariisissa vois jopa asua, kun vaan opettelis kielen ensin, niin olis ehkä vähän helpompaa.

Hotelli on erittäin siisti, meillä on kuuden hengen huoneisto käytössä, jossa kyllä kokoa riittää. Kaks makkaria, olohuone, pitkä käytävä, keittiö, vessa ja kylpyhuone ammeella. Ja tietysti ranskalainen parveke. Tossa hotellin vieressä on joku teatteri, joten nähdään hyvin kummallisia teatterin harkkoja suoraan meidän olohuoneeseen.

Huomenna on ilmeisesti vuorossa Louvre.

1 kommentti:

  1. tosi kiva kun sait näin pian rennon vaihteen päälle,jatkakaa samaan malliin! Aamu käski kirjoittaa, että hän on syönyt isän kanssa aamiaista.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...