maanantai 14. toukokuuta 2012

Äitienpäivä Pariisissa

Ollaan normaalisti herätty siinä seittemän maissa, mutta tänään nukuttiin melkein kymmeneen. Olinkin saanut heti aamusta äitienpäiväkortin sähköpostiin ja kuulin vielä puhelimitse äitienpäiväonnittelut. Sitten suunnattiin meidän ensimmäiselle ranskalaiselle kahvila-aamiaiselle. Oli kyllä vähän pettymys, kun siihen sisältyi croisantti, mehu ja pari palaa kuivahkoa patonkia voin/hillon kera. Hyvin piti kuitenkin nälkää, koska itselleni ei tullut nälkä oikeastaan koko päivänä. Jälkkäriksi otettiin tosin vielä täytetyt crepet. 

Ranskalainen aamiainen
Siitä jatkettiin Dali-näyttelyyn ja kestikin varmaan puoli tuntia, että löydettiin perille. Suunnistaminen on jotenkin uskomattoman hankalaa. Oli pakko turvautua Iphonen apuun. Näyttely oli mielenkiintoinen. Sillä aikaa, kun katselimme taidetta, ulkona oli tullut tosi kaunis ja lämmin päivä. Käytiin katsomassa erästä kirkkoa ja käveltiin kaupungilla. Oli tarkoitus käydä myös second hand-myymälöissä, mutta ne oli valitettavasti kiinni. 
Dalin valuva kello
Tultiin pariksi tunniksi hotellille lepäämään, jonka jälkeen lähdettiin ravintolaan maistamaan sammakonreisiä. Eivät olleet mitenkään ihmeellisiä, ei maistunut oikein miltään ja koostumus oli sama kuin kanassa. 

Sammakonreisiä soossissa
Illalla kävimme katsomassa vielä Eiffelin iltavalaistuksessa ja se oli kyllä älyttömän upea. Tänään oli muutenkin ehkä paras päivä, rentoa oleilua ilman kiirettä mihinkään. Ostoksiakin tuli jonkun verran tehtyä. 
Eiffel iltavälkkeessä
Yleensä koen ulkomaat aina jotenkin vähän pelottavina ja ahdistavina, mutta täällä ei jotenkin tunnu yhtään siltä. Vaikka liikenne on todella sekopäistä ja ihmiset ei puhu englantia, niin on jotenkin sellanen rento ja lepposa fiilis, eikä asioita oteta liian vakavasti. Kaikki koiratkin kulkee täällä ihan vapaina ja ihmiset vaan halailee ja pussailee kaduilla ja on rakastuneita. Huomenna on huoneen luovutus puoliltapäivin ja koska lento lähtee vasta iltasella, säästimme huomiselle Moulin Rougen ja Madam Tussaudin vahakabinetin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...