maanantai 24. syyskuuta 2012

♥ Kirjasto ♥

Olen aina rakastanut kirjoja ja kirjastoja. Se on ehdottomasti yksi parhaista verovaroin kustannettavista palveluista ja hyödynnetäänkin sen palveluja kyllä "koko rahan edestä". Meillä on onni elää yhden erittäin suuren ja laadukkaan kirjaston lähellä, jossa pyritäänkin käymään viikoittain. Kirjojen lisäksi siellä on tosi kiva leikkialue, jossa lapsikin viihtyisi tuntitolkulla. Lisäksi kun kirjainnostus on tarttunut jälkipolvillekin, kannamme aine ison pinon kirjoja kirjastosta kotiin. Meillä on olohuoneess kori, jossa on aina toistakymmentä lastenkirjaa lainassa. Lisäksi tietysti omat opiskelukirjat, joita niitäkin on koko ajan hyllyntäydeltä. Lisäksi kun tarvitsin opiskeluun liittyvää rauhallista haastattelupaikkaa, onnistui sellaisenkin lainaaminen kirjaston kautta.

Koko opiskeluiden aikana en ole oikeastaan muuta kirjastosta lainannutkaan kuin opiskeluun liittyviä kirjoja. Koen jotenkin huonoa omaatuntoa lukea jotain muuta, kuin "koulukirjoja", vaikka toki luen paljon esim. lehtiä ja muita silti ihan rentoutumistarkoituksessa. Kuitenkin heti kun opiskelut ovat joskus ohi, aion mennä kirjastoon ja ottaa sieltä kaikkea ihan fiiliksen mukaan. Esim. keittokirjahyllyltä näytti löytyvän kaikkia ihania keittokirjoja. Keittokirjat ovat ihania ja niitä voi vaan selailla ja selailla uudestaan ja uudestaan, mutta turha niitä oikeastaan on ostaa, koska kaikki reseptit löytyvät kuitenkin netistä. Ja kun niitä tuntuu tuolta kirjastoistakin löytyvän hyvät valikoimat. Näytti löytyvän myös mm. Nigella Lawsonia ja Gordon Ramsaytä, joita molempia tykkään katsella telkkarista. 

Ja jotenkin niiden opiskelukirjojenkin etsiminen kirjastoista on jotenkin tyydyttävää. Ja uskoisin etsiväni myös ammattikirjallisuutta, sitten kun joskus päädyn johonkin oikeisiin töihin.

Yliopiston uusi kirjasto valmistui täksi syksyksi ja kävin siellä ensimmäisen kerran viime viikolla. Rakastuin ihan täysin, todella onnistunut lopputulos. Pari kertaa olen vain käynyt ja ihaillut lopputulosta. Suosittelenkin kaikkien, jotka sattuvat lähellä liikkumaan, käymään ihan mielenkiinnon vuoksi katsomassa. Kirjaston tekee kiehtovaksi tietysti myös se, että kirjojahan siellä taitaa olla jotain 6 miljoonaa (tästä ei kyllä ole nyt faktatietoa).




Kuvista ei edes välity kirjaston hienous, kannattaa mennä vaan paikan päälle katsomaan. (Kuvat lainattu törkeästi netistä.)

2 kommenttia:

  1. Mulla oli opiskeluaikana aina sama tunne siitä, että olisin halunnut lukea romaaneja yms. mutta en kuitenkaan pystynyt lainaamaan tai ostamaan niitä, koska opiskelukirjoja piti ensijaisesti lukea. Opiskeluiden päätyttyä on ollut todella ihanaa käydä haalimassa kaikkea nautinnollista luettavaa kotiin - odota vain, se ihana päivä koittaa pian sinullekin. :)

    Mun on muuten kanssa ollut tarkoitus mennä katsomaan tuota Kaisa-kirjastoa. Harmillista, että kirjasto valmistui vasta nyt kun opinnot ovat ohitse, mutta tulen varmaan silti viettämään siellä toisinaan aikaa. Niin upealta se kyllä näyttää ja tarjontakin on laajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota opiskelun tuskaa ja siitä aiheutuvaa huonoa omaatuntoa ei voi kyllä kukaan muu ymmärtää, kun sellanen joka on ollu siinä samassa jamassa. :)

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...