maanantai 8. lokakuuta 2012

Sunnuntain puuhia

Syksy on tullut ja vaikka viikolla onkin satanut vettä, on viikonlopuille sattunut hyviä ilmoja. Syksyn tulon on huomannut viimeistään siitä, että olen hiihdellyt kotona villasukissa jo monta viikkoa ja muutenkin palelen koko ajan.


Meillä ei ole lattialämmitykset vielä tälle syksylle aktivoituneet ja tämä näyttää olevan jokasyksyinen ongelma. Tosin muut perheenjäsenet viihtyvät edelleen samassa vaatetuksessa kuin kesällä, en tajua miten jotkut on niin kuumaverisiä.

Tänään sain kaikkea yllättävän paljon aikaan. Kalenterissa luki tän päivän kohdalla vaan isolla GRADU, yllättäen en siihen koskenut kuitenkaan yhtään. Aamupäivästä innostuin pesemään olkkarin ja parvekkeen ikkunoita, kun parvekkeella oli auringonpaiston johdosta oikeesti tosi lämmin. Tosin innostus lopahti ennen kuin sain kaikki pestyä, mutta vähän kuitenkin. Ja toki mulla oli apuri mukana, joka lähmi omalla pesutyylillään just ne ikkunat, jotka olin jo saanut pestyä.

Tarkotus oli ensin käydä luomutorilla, mutta koska ei saatu ketään seuraksi, lähdettiinkin vaan pyörällä käymään metsäretkellä. Tai mä siis kävelin ja A pyöräili. Ja "metsä" oli parisen metriä poispäin asfalttitiestä, mutta siellä oli kuulemma kivaa.

Pyöräily sujuu jo hyvin
Maisemaa
Sieniä
Kerättiin tammenterhoja..
..ja viinimarjoja!
Oltiin siis keräämässä tammenterhoja pyörän koriin, kun ihan yhtäkkiä tajusin, että siinä meidän keskellähän on punaviinimarjapensas. Toki maistoin itse ensin, että olihan ne varmasti viinimarjoja, mutta kun maku oli havaittu tutuksi, syötiin melkein koko puska (mitä siinä nyt oli jäljellä) tyhjäksi. Voi niitä luonnonantimia löytyä ihan yllättäin keskeltä kaupunkiakin. Kesällähän ihan melkein takapihalta junaradan vierestä löytyi vaikka kuinka paljon metsämansikoita. Tän puskan vois kyllä yrittää muistaa ens kesänä, voisin veikata että siitä ei kovin moni muukaan tiedä.

Tammenterhosaalista
Dermosilit ja uusi lipasto
Perjantaina ystäväperhe kävi kylässä ja toivat tilaamiani Dermosilejä sekä lipaston muuton alta. En meinannut lipastoa ensin ottaa, kun kaavailin sitä ensin eteiseen, eikä se sinne mahtunutkaan, mutta sitten keksinkin, että sopishan se olohuoneeseen. Ja onneksi otin, se on tuohon kulmaan kaikinpuolin täydellinen. Väri on tosi kiva ja mikä parasta, isoihin laatikoihin mahtuu paljon tavaraa, joten säilytystilaa tuli kivasti lisää. Ja pöytätasoa tietty kans.
Tennarit by Esprit
Kesäisillä kangaskengillä alkoi jo olemaan kylmä, joten löysin Espritin alesta kivat lenkkarit keltaisilla pirteillä nauhoilla.

Iltapalaksi tein vielä pikaisen pannarin, joka syötiin mansikkahillon kera. Oikein onnistunut ja mukava sunnuntai siis! Jos nyt jaksais ensi viikon kiireen ja stressin näillä eväillä.

3 kommenttia:

  1. Kyllä ainakin näin luetun perusteella vaikutti oikein onnistuneelta sunnuntaipäivältä ja oikein kunnon laatuaikaa olette viettäneet ja onneksi sääkin suosi koko viikonlopun ajan. Ei sitä todellaakaan koskaan tiedä, mitä luonnon ihmeitä sitä saattaa eteen tulla, mutta tietysti pitää suhtautua varovasti, ennenkuin on tutustunut tarkemmin.

    VastaaPoista
  2. Viinimarjoja ja tammenterhoja - Parasta! :)

    VastaaPoista

  3. Kyllä mummo käy ain kurkistamassa kuulumisia ja kaselemassa mukavan oloisia kuvia.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...