tiistai 21. lokakuuta 2014

Arkiruoka

Tässäpä hyvä ja helppo ja vieläpä terveellinen arkiruoka. Mulle arkiruuan tekeminen on jotenkin aina tosi vaikeeta, kun ensin pitää keksiä, mitä tekis, käydä kaupassa ja jaksaa vielä tehdäkin se ruoka. Ja kaikki perusvaihtarit tulee jo korvista ulos ja kyllästyttää. Mutta kaiken arkistressin keskellä en vaan usein kykene parempaan. Jonkinlainen suunnitelmallisuus auttais tässäkin asiassa, ehkä mäkin vielä joskus opin sellaseen. ☺

Mutta viime viikolla taas haahuilin väsyneenä kaupassa vailla mitään ajatusta ruuasta. Kunnes yhtäkkiä alkoi tehdä mieli kaalilaatikkoa. Ja mä en edes tykkää kaalilaatikosta. Poimin kuitenkin koriin ison kaalin ja muita tykötarpeita. 

Meillä ei kukaan muukaan tykkää kaalilaatikosta, mutta tästä tulikin meijän perheen uusi lemppariruoka. Maistui kaikille erinomaisesti puolukkahillon kanssa. Joka kylläkin oi kaupan ja tosi makeeta, mutta sopi tähän erinomaisesti. Tästä annoksesta on riittänyt jo usealle päivälle, enkä ole varmaan ikinä nähnyt A:n syövän mitään perusruokaa näin reippaasti. Helppo vaihtoehto ottaa myös evääksi töihin. Ja mikä parasta, koko kämppä ei haise ihan kaalilta, kun tätä tekee. 

Ohje löytyi jostain googlen kautta, vähän kuitenkin muokkasin. Tiskiä tuli paljon, kun kaikki osaset tehtiin omassa astiassaan. Silputut sipulit ja kaalit paistettiin runsaassa(!) rasvassa. Riisit keitettiin omanaan ja jauheliha maustettiin ja paistettiin. Kaali-sipulin sekaan lisäsin loppuvaiheessa vielä pari isoa könttiä sulatejuustoa. Lopuksi kaikki sekasin isoon uunivuokaan ja perään ruokakerma. Ja sitten uuniin niin, että vähän ruskeaa ja lämpeää. Kaalit jäävät rapeiksi, eikä niistä tule sellaisia luttanoita, kuin yleensä kaikissa kaaliruoissa.  


1 kommentti:

  1. Ei meilläkään hyvin syötäisi jos en kävisi listan kanssa kaupassa. Eilen oli taas se kauppapäivä, mutta sit jos pää ei ole mukana niin ei se listakaan mitään auta. Pari juttua jäi silti ostamatta kun ei vaan pysynyt ajatukset kasassa. Mutta siis helppoja raaka-aineita suosin ja niistä loihtii nopeastikin hyvää ruokaa. Tänään meillä oli friteerattuja muikkuja ja perunamuussi. Tosi nopeesti tuli valmista ja lautaset tyhjeni :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...