torstai 13. joulukuuta 2012

Joulupuu-keräys

Jo monena vuotena on ollut tarkoitus osallistua paketilla tai parilla Joulupuu-keräykseen. Nyt sain viimein sen kuitenkin toteutettua.

Aina jouluisin muistuu mieleen se, että kaikilla lapsilla asiat eivät ole kovin hyvin. Jotkut lapset eivät saa yhtään joululahjaa, keneltäkään. Lisäksi Suomessa on paljonkin lapsia, joiden ehkä pienin murhe on joululahjojen puute. Koska olen kuitenkin itse henkeen ja vereen jouluihminen ja itsekin rakastan lahjoja (sekä antamista, että saamista), on se jotenkin aina äärettömän surullista. Onneksi on kaikenlaisia keräyksiä ja keinoja, joilla itsekin voi tähän asiaan vaikuttaa.


Meillä käytiin vähän itkunkinsekaista keskustelua eilen illalla A:n kanssa siitä, miksi pakataan nukkea pakettiin jollekin toiselle lapselle. Uskoakseni päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen siitä, että joku toinen tarvitsee ko. nukkea enemmän. Ja sovittiin, että A voi tehdä omista toiveistaan listan Joulupukille. Tosin hän totesi sitten itse myöhemmin, että ei tarvitse mitään joululahjoja, koska omistaa jo niin paljon leluja. Hyväntekeväisyys-kasvatus menee perille.

Lahjoja kerätään ainakin Sellossa vielä 16.12. saakka Sellonaukiolla.Sieltä ne sitten matkaavat eteenpäin esim. lastensuojelun asiakasperheisiin. Ja menevät varmasti oikeisiin paikkoihin sitä kautta. Haastankin kaikki lukijat ottamaan osaa ainakin vaikka yhdenkin paketin avulla.

6 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa! Mukana ollaan. Eiköhän viikonlopun aikana saada sinne jokunen paketti lisää minunkin toimesta :-)

    VastaaPoista
  2. Jee, hieno homma Niina. Mun pitäis vaan vielä muistaa noi omani viedä, ettei ne vaan unohdu tonne meidän vaatehuoneeseen.

    VastaaPoista
  3. Mun puolesta sais joku laittaa paketin ;) olisin tähän halunnut osallistua, mutta matka sotki suunnitelmat..

    VastaaPoista
  4. Vein kaksi pakettia! Sovitaan että toinen on Vilhelmiinan puolesta :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...