torstai 13. joulukuuta 2012

Missä Jouluolo?!?

Joulun tunnelma on täysin kateissa. Puitteet on kunnossa (= paljon lunta) ja tunnelmaa on yritetty nostattaa kaikin keinoin.

Iki-ikivanha kuva meidän puudelista
On siis paljon paljon lunta. Kotiin on laitettu jouluvaloja, poltettu kynttilöitä ja ostettu uusi joululiina pöydälle. 

On ostettu ja pakattu joululahjoja. Tänään kävin myös Tuomaan markkinoilla piipahtamassa, josko jouluoloni olisi löytynyt sieltä. Ei näkynyt. 


Meillä on täällä kotona pieni joulutonttu, joka on ihan viimesen päälle jouluihminen. Hilluu ympäriinsä tonttulakissa ja höpöttelee joulujuttuja harvase hetki. 


Jouluun kuuluu tietysti ihan oleellisesti myös kaikki erilaiset tuoksut ja maut. Meillä onkin juotu glögiä, syöty pipareita (sinihomejuusto kanssa tietysti) ja joulusuklaata sekä riisipuuroa. Tänään oli yliopistolla jouluruokaa (ja huomasin pitäväni lanttulaatikosta). Hyasinttejakin on pöydällä kaksin kappalein, mutta vielä ainakaan ne eivät tuoksu miltään. Joulusuklaa kyllä toi tunnelmaa hieman lähemmäksi. Joulukuusen tuoksu olis aika varma tunnelmantuoja, kuusta meille ei tosin ole tänä vuonnakaan tulossa. Mutta jos jostain sais vaikka vähän tuoksuvia havuja. 


Yks hyvä keino on myös joulumusiikin kuuntelu, sen saralla pitäiskin vähän aktivoitua. Ja toinen, tykkään kaikista hömppä-jenkki-joululeffoista. Niissä on aina niin överit koristeet ja joulupukkeja siellä täällä, että tulee hyvälle mielelle. Esimerkkinä vaikka "Mutta mitä tapahtui Joulupukille". :)

2 kommenttia:

  1. Jouluolo on ollut kieltämättä itselläkin aika hakusessa. Meillä nyt on tänä vuonna muutenkin hyvin erilainen joulu mutta kuitenkin. Mutta eiköhän se sieltä vielä sitten tule - viimeistäänkin jouluaattona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se viimeistään jouluaattona toki tulee. Suotavaa olis vaan jos vähän aiemmin, kun jouluaatto on taas niin hujauksessa ohi.

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...