tiistai 10. syyskuuta 2013

Iltapalaa ja nostalgiaa

Sain ystävältä pussillisen omenoita. Koska muutkin, päätin, minäkin tehdä iltapalaksi perinteistä omena-kaurapaistosta. Tosin tähän en sitten kuitenkaan käyttänyt noita kirpeitä pikkuomenoita, koska ne ovat niin hyvin pelkästäänkin ja hedelmäkulhosta sattui löytymään muutama jo nahistumaan päin oleva kaupasta tuotu yksilö, jotka päätyivät paistokseen. Tällä kertaa oikaisin kaikki mahdolliset mutkat, pilkoin omenat, rasvaa sulatin hintsusti mikrossa ja muuten viskoin vaan kaikki aineet vuokaan ja vähän sekoittelin. Sokerina fariinisokeria ja pieni loraus hunajaa. Ja hyvää tuli. 

Ei kaunista, mutta hyvää!

Koska kyseinen herkku ei meidän perheessä oikein maistu ilman jäätelöä, piti ennen paistoksen tekoa käväistä kaupassa. Kaikki muut olivat jo kiinni, joten kurvattiin lapsuuden "ala-kauppaan", joka on kyllä sittemmin vaihtanut jo monesti omistajaa ja konseptia ja ties mitä. Kulkee nykyään nimellä Siwa. 

(Fonecta.fi)
Ja kun oltiin A:n kanssa liikenteessä, käytiin vähän fiilistelemällä vanhalla pihalla. Miten se olikin niin tosi pienen näköinen ja vaivalla rakennettu kiipeilytelinekin oli poissa. Ei taida enää kovin paljon lapsia pihalla leikkiä. Vähän jopa herkistytti, kun kertoilin A:lle, mitä kaikkia leikkijä pihalla on leikitty ja missä kohtaa kaaduttu pyörällä. :) 


Onnea on kuitenkin saada asua samoilla seuduilla.♥

Henna

5 kommenttia:

  1. Mekin on kierrelty lapsuudenmaisemat kun on oltu mummolassa. Kiva kyllä, että lapset näkee missä itse on kasvanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siistiä, ku pääsee laskee samoja mäkiä ja kulkee samoja polkuja, mitä on itekin lapsena kulkenut.

      Poista
  2. Ai vitsi, just eilen mietin miten pieneltä mamman piha tuntuukaan nyt. Pienenä se oli niin iso. Miten talon takana oleva metsä tuntui isolta, vaikka se onkin oikeasti vaan metsikkö. Tuli nostalginen olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai me sitten ite ollaan joskus oltu vaan niin pieniä, että kaikki on sillon näyttäny valtavalta. :) Nyt vaan mietti, että miten siinä pihassa on mitenkään mahtunut leikkimään niitä kaikkia leikkejä..

      Poista
    2. Koska me ollaan oltu niin pieniä! :-D

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...