keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Prinsessan pilvenhattarakeitto

Pari viikkoa on ruokailut olleet taas ihan pielessä. Kun on kaikki päivät kotona ja kaapissa on herkkuja, niin sitä aina hakeutuu sinne kaapille. Nyt alkoi taas vaihteeksi pieni keventäminen. Eilen lounaaksi päätin ex-tempore kokkailla bataattisosekeittoa, kun gradu alkoi tökkimään ja tuli nälkä. Ohjetta katsoin alunperin täältä, mutta itse asiassa sovelsin niin paljon, ettei tämä juuri enää sen alkuperäisen mukainen ollutkaan. 

Tarpeistoa (puuttuu ainakin sitruuna..)
Pelkkä bataatti ei tuntunut ihan riittävältä, joten mukaan pääsi vielä pari perunaa ja porkkanaa. Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa oli kasvisliemikuutioita, joita meillä ei ollutkaan. Joten heittelin sekaan vaan mausteita ja tuosta Koskenlaskijasta tuli varmaan ihan kivasti makua myös. Sitruunan mehu oli itse asiassa sellainen, joka maistui aika vahvana läpi.

Bataatti-sosekeitto (n. 4 annosta)
1 bataatti 
2 isoa porkkanaa
2 perunaa
½ sipuli
200 ml kookosmaitoa
vähän vajaa ½ pakettia sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa
loraus sitruunamehua
mausteita: Herbamarea, suolaa, pippuria, valkopippuria, chilijauhetta
Ainekset pilkotaan ja kattilaan. 


Sitten soseutetaan. 


Sekaan vielä sulatejuusto ja kookosmaito ja kiehautus. Valmiin keiton nautin runsaiden reajuustopilvenhattaroiden kanssa. 


Ja juomana sataprosenttista karpalomehutiivistettä ja vettä. Melko terveellistä sekin. 


Vaikka nimesin tämän iltaruualla Prinsessan pilvenhattarakeitoksi ja kerroin, että tätä syömällä kasvaa yhtä pitkä tukka kuin Tähkäpäällä, ei tämä maistunut A:lle pakollisia maistamislusikallisia enempää. Itse kuitenkin söin tätä monta kulhollista. 

Henna

2 kommenttia:

  1. Mä haluaisin tykätä tälläisistä, mutta tekisin keiton innoissani ja jättäisin syömättä koko kattilallisen.. Kasviskeitto siis maistuu kyllä erittäin hyvin, mutta sosekeittoa en vaan saa alas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin harmittavan usein käy aina niin, että innoissaan kokkailee jotain ja sitten siitä tuleekin pahaa. :) Ei tääkään ehkä niin hyvää ole, kun jotenkin kuvittelee näiden aina olevan, mutta ihan hyvää oli kyllä silti.

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...