sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lähimmäisen apu

Mulla on vähän sellanen tapa, että ainna jos joku on jonkun potentiaalisen avun tarpeessa, niin minä tarjoudun. Oli kyseessä sitten muutto, lapsen synttäreiden järjestäminen tai mikä vaan. Ja avun kohteena perheenjäsen, ystävä tai naapuri. Naapureitakin on tullut autettua jo muutaman kerran erilaisissa jutuissa. Nyt oli vuorossa eräiden naapureiden muutto, jossa olin eilen ja tänään molempina päivinä muutamia tunteja auttamassa. 

Auttaminen ei kai koskaan ole täysin pyyteetöntä. Ainakin siitä saa aina itselleen tosi hyvän mielen. Tänään en ollut suinkaan ainoa paikalla ollut auttaja. Muuttolaatikoiden seassa heilui kymmenkunta seurakuntanuorta. Kyseinen perhe on aktiivisesti erään seurakunnan jutuissa mukana, joten sitä kautta saa aina apua. Jotenkin tosi hienoa, miten nuoret ihmiset tulevat aina auttamaan tarvitsevia. Ja oli muuten mukavia ja reippaita nuoria. Ihan sydäntä lämmitti katsella. Kaikki tervehtivät ja juttelivat tosi reippaasti. Nuorilla uskovaisilla tytöillä on aika hyvät miesmarkkinat, tuolta jos ei löydy kunnollista poikaystävää, niin ei sitten mistään. :) 

Hienoa oli myös se, miten jotkut osaavat ottaa apua vastaan. Tosin tuolla oli sellanen tilanne, että ilman seurakuntalaisia koko muutosta ei olis tullut yhtään mitään. Monesti ihmiset eivät nykyään kuitenkaan enää osaa pyytää apua tai ottaa sitä vastaan. Itsekin olen siinä vähän huono, mieluummin yritän tehdä itse. Ja sitten monesti jää tekemättä. 

Rakastan myös yhteisöllisyyttä. Sitä, että kaikki tekee töitä jonkun yhteisen eteen ja kaikki voivat huolehtia kaikkien lapsista yhdessä. Tänään kun olin itse auttamassa muutossa, muuttoperheen lapset ja A olivat kolmannella naapurilla leikkimässä, jossa oli seurana tosi mukava 2-luokkalainen tyttö. A sai uuden idolin. 

Olisin varmaan ihan elementissäni tollasessa seurakuntatoiminnassa, kun sehän aika pitkälti pyörii juuri noin. Niitä autetaan, ketkä tarvitsee. Ja saa sieltä vastavuoroisesti itsekin jotain takasin. Mutta sitten pitäisi varmaan myös uskoa siihen korkeampaan voimaan, joten ehkä pysyttelen kuitenkin vaan perinteisessä naapuriavussa. :)

Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...