maanantai 23. syyskuuta 2013

Jännittävä metsäretki

Tänään suunnattiin aamupäivällä Villa Elfvikiin lapsille suunnatulle metsäretkelle, aiheena oli Seikkailujen metsä. Eri aiheisia retkiä järjestetään aina sunnuntaisin, tosin ensi sunnuntaina 29.9. taitaa olla tämän syksyn viimeinen retki, aiheenaan Keijukoulu. Käytiin kyseinen keijuretki tasan kaksi vuotta sitten silloin 2-vuotiaan A:n kanssa ja hyvä oli retki silloinkin. En tiedä, miksi kahteen vuoteen ei tullut tehtyä mitään muita retkiä, mutta voin lämpimästi suositella, jos pohtii vielä ensi viikonlopulle tekemistä. Mekin aiotaan varmasti osallistua vielä monelle retkelle, kunhan nämä taas keväällä alkavat.

Retket ovat erinomaisesti järjestettyjä ja ilmaisia. Kuljetaan aina lasten ehdoilla ja lapsia innostavalla tavalla. Tällä kertaa seurasimme aarrekarttaa, löysimme tyhjän aarrearkun ja lähdimme metsästämään kadonnutta aarretta. Evästauon ja etsimisen jälkeen iso vaaleanpunainen timantti löytyi erään kukkulan huipulta, joka sitten palautettiin takaisin aarrearkkuun. Ja ihan huomaamatta tuli vietettyä 1½ tuntia ulkona ja käveltyä metsässä. Toki ilmakin oli mitä parhain, sateella olisi ollut vähän kurjempaa. 

Ohjatun osuuden jälkeen tutustuttiin vielä puolisen tuntia luontotalon sisällä luontoaiheiseen näyttelyyn, joka muistaakseni oli aika samanlainen jo omassa lapsuudessa. 

Ihan mahtavaa, että tällaisia jaksetaan ja viitsitään järjestää lasten ja vanhempienkin iloksi. 


Henna

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta :) Täällä maalla kun asutaan niin ei tulis mieleenkään lähteä opastetulle kierrokselle metsään. Luonto on täällä kuitenkin niin lähellä joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, että täällä kaupungissa luontoelämyksiä täytyy joskus etsiä melkein "väkisin". Tosin on meilläkin tossa ihan naapurissa metsää vaikka kuinka, mihin voisi omatoimiretkiä tehdä. Noissa järjestetyissä jutuissa on kuitenkin aina kivaa extraa ja lapsille rakennettua juonta ja jännitystä mukana esim. aarteenetsinnän muodossa. Lasten silmät ihan loisti, kun aarre vihdoin löytyi. Eli ehkä tässä oli kyse jostain muustakin kuin vain metsässä käymisestä. Ja jos sillä saadaan kaupunkilaisetkin metsään, niin se on ihan tarpeellinen konsepti. :)

      Poista
    2. Kaupunkilaiset varmasti tarvitseekin tuollaista konseptia :) Toki metsämörri yms. aktiviteettia järjestetään pienemmillä paikkakunnilla ja ne on tosi suosittuja juurikin sen "juonen" takia.

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...