maanantai 22. joulukuuta 2014

Hemmottelua

Viikko sitten ystäväni pitivät minulle vauvajuhlat. Ihan yllätyksenä juhlat eivät tulleet, koska ajankohta oli tiedossa etukäteen. Helpompi niin, varsinkin näin joulun alla, kun kyläilyjä ja tekemistä on muutenkin, ettei sitten mene minkään muun päälle. Juhlien kaava oli perinteinen, hyvää syömistä, synnytyskokemusten vaihtoa, muutama pieni ohjelmanumero ja yhdessäoloa. 




Lahjaksi sain vaippakakun, mikä olikin hyvä ja hyödyllinen lahja. Kestoja tullaan taas käyttämään, mutta kertiksiäkin tarvitaan, enkä ollutkaan ostanut niitä vielä yhtään, joten tarpeeseen tulevat varmasti. Mukana oli myös pikkuinen body, vauvasaippua ja suklaata. Ja sitten päälahjana vielä lahjakortti Kämp Spa:han. Lahjakortti olis ollut puoli vuotta voimassa, eli sen olis voinut käyttää myöhemminkin, mutta halusin kokeilla mother-to-be -hoitoa, joten oli oltava ripeä ajanvarauksen kanssa, että ehdin hoidossa vielä käymään ennen vauvan tuloa.


Sainkin hoitoajan jo viime lauantaille.  Huomasi kyllä olevansa Kämpissä, kohtelu oli sen mukaista. Ensin mentiin pukkariin vaihtamaan päälle kylpytakki ja tohvelit. En oikein tiennyt, mitä kaikkea piti riisua, niin jätin kylpytakin alle vaan pikkarit. Siellä olis ollut erilaisia saunojakin, joita olis saanut vapaasti käyttää. Itse jätin ne tällä kertaa välistä, mutta jos haluisi ihan kunnolla koko rahan edestä, niin saunaosastolla kannattais käyttää pidempikin aika. 



Hoitoon kuului selkähieronta, joka tehtiin kyljinmakuulla. Huoneessa ja koko Spassa soi rauhoittava musiikki ja huoneet olivat oikein miellyttäviä. Selänhieronta oli oikein rentouttava, tosin itselläni on niin kipeänä paikat, että hieronta olisi saanut olla aika paljon kovakouraisempaa. Nyt se oli enempi sellasta hivelyä, mutta toimi rentoutusmielessä. Tämän jälkeen hierottiin jalat. Sitä seurasi kasvohoito, kasvoille levitettiin vaikka kuinka montaa eri ainetta ja väleissä aina pyyhittiin kuumalla kostealla pyyhkeellä. Ja naamion vaikutusaikana hierottiin vielä kädet. Ainoa miinus ehkä se, että viimeinen tunti hoidosta piti maata selällään, hoitopöytää ei saanut säädettyä ja ainoat tuet selän taakse olivat ohuet pyyhkeet. Pystyin olemaan koko hoidon ajan selällään, mutta uskoisin, että aika monelle raskaanolevalla ei ole kovin mukava asento. Ja kun hoito on kuitenkin nimenomaan raskausaikaan suunniteltu, olisi mukavien asentojen saaminen erityisen tärkeää. 

En ole koskaan ennen käynyt kasvohoidossa ja olen pitänyt sitä vähän sellaisena, jonka voi tehdä kotona itsekin. Mutta nyt taisin kuitenkin jäädä koukkuun ja pohdin jo heti, mihin pääsisin seuraavaksi. Iho oli silminnähden paremman näköinen ja tuntuinen hoidon jälkeen. Ja onhan se nyt aina toki myös kivan tuntuista, kun joku hoitaa ja hellii ihoa. Tosin selkähieronta on kuitenkin se ensisijainen hoito, josta maksaisin, koska sitä ei voi mitenkään tehdä itse. 

Hoito kesti kaikkiaan 80 minuuttia ja se meni aika äkkiä. Aika oli kuitenkin ihan sopiva. Hoidon jälkeen sai vielä nauttia kuivahedelmiä ja virvokkeita lepotilassa. 

Kiitos Ystäville kokemuksesta! <3

Eipä tollasissa turhan usein raaski käydä, mutta teki kyllä hyvää ennen tulevaa koitosta ja hektistä vauva-arkea.

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin kivalta tuo olkkari kun on vähän vaaleanpunaista mausteena.

    Kiva kun tykkäsit lahjasta :) Ihan sillä kyselinkin, että ihan kokonaanko kestoilet... Mutta eiköhän ne kertikset tosiaan aina välillä tule käyttöön ja koitin just siks valita koon mikä menee aika pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. Nyt ei ookkaan enää olkkari ihan noin kliininen, kun saatiin kuusi pystyyn. :)

      Ihan alussa minivaippa-aikana mennään kertiksillä ja sit tosiaan muuten käytetään kertsejä tarpeen mukaan. Että ihan varmasti tulevat käyttöön ja niitä oliskin pitänyt joka tapauksessa itekin ostaa.

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...