perjantai 26. joulukuuta 2014

Meidän Joulu


Meidän aatto oli taas aika perinteinen. Omat vanhemmat tulivat aamupäivällä ja syötiin joulupuuro. Tällä kertaa kukaan ei saanutkaan mantelia, vaan sen löytyinen jäi seuraavalle aamulle. Syömisen jälkeen avattiin muutama lahja. Meillä oli ensimmäisen kerran moneen moneen vuoteen joulukuusi. Kuusi koristeltiin yhdessä A:n kanssa pari päivää ennen aattoa. Kuusesta tuli niin nätti, että sitä voisi vaan istua ihastelemassa. Onneksi se saa vielä hetken aikaa olla paikoillaan, kun ei ole vaaraa irtoavista neulasista.


Puolen päivän aikaan lähdettiin ajamaan aatonviettopaikkaan ystävien luokse, jossa onkin vietetty jo useampi joulu. Tässä joulussa vaan se erona, että tulimme yöksi kotiin, kun yleensä olemme jääneet yöksi. Tänä vuonna tuntui ihan hyvältä tulla kotiin, selkä särki jo aikalailla siinä kuuden aikaan, kun lähdettiin kotiin päin.

Taas oli pöytä katettu kauniisti, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Itse tein joulupöytään pipari-juustokakun, joka menikin melkein kaikki.


 Ruuan jälkeen tuli Pukki ja jaettiin lahjat. Tänä vuonna A meni rohkeasti Pukin syliin.


Kun päästiin kotiin, avattiin vielä siellä odottavat lahjat. Tonttukin oli meidän poissaollessa jättänyt kuusen alle pari pakettia.

Tänä vuonna ehdin valmistella joulua hieman enemmän kuin aiemmin, johtuen kotonaolostani. Sain koristeltua kotia, kirjoitettua joulukirjeen ajallaan ja tehtyä itse joululahjoja. Ystäville tein hunajapaahdettuja manteleita, piparminttu-suklaafudgeja sekä pipari-sokeri-vartalonkuorintasekoitusta. Appiukolle tein leivoin banaanileipää ja anoppi sai A:n kanssa yhdessä itse tehdyt huopahelmet.


Myös lahjojen paketointiin ehdin tänä vuonna panostaa vähän enemmän ja tehdä nättejä paketteja. Ensi vuonna onkin uusi pikku-tonttu täällä auttamassa, niin saa nähdä paljon saan sitten tehtyä juttuja.

Joulu oli taas onnistunut, vaikkakin nopeasti ohi. Yleensä on aina vähän masentavaa, kun joulu on ohi. Sitä on niin kauan odotettu ja seuraavaan on taas hurjan pitkä aika. Nyt aletaan kuitenkin seuraavaksi odottaa vauvan syntymää. Jännityksellä odotetaan, mille päivälle syntymä lopulta asettuu ja päästäänkö ensi vuoden puolelle. Nyt voi vihdoin myös alkaa konkreettisesti valmistautua vauvan tuloon, kun joulusta on päästy. Tänään pesin ison koneellisen vauvan pyykkiä ja sairaalalaukku pitäisi pakata valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Ompa ihanan yksinkertainen tuo havuista tehty ovikoriste. Harmi vaan etten saa enää uuteen oveen laittaa mitään tuollaisia ;) Mutta ehkä tuollaiselle löytyisi paikka jostain muualta kuin ulko-ovesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovikoristeesta tulikin tosiaan yllättävän kiva. Ja pienellä vaivalla. Ja naulakin oli ovessa valmiina. :)

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...