keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Ensimmäiset mammalomapäivät

Kaksi ensimmäistä mammalomapäivää vietetty. A on vielä ensi tiistaihin asti päiväkodissa, joten olen viettänyt päiviä ihan yksin ja omassa rauhassa. Koska on tosi tosi outoa vaan jäädä kotiin, kun on tottunut normaaliin työrytmiin, en osannut eilen vielä jäädä kotiin lepäilemään. Piti käydä vähän jouluasioilla, niin hoidin sitten kaiken saman päivän aikana ja päivästä tulikin ihan työpäivän mittainen. Viimeisissä kaupoissa alkoi jo käveleminen tuntua kolotuksena vähän joka paikassa. 

Mutta kerrankin, olin ajoissa liikkeellä, sain olla ihan omassa rauhassa, olla jokaisessa kaupassa juuri niin kauan kuin itseä huvitti, ilman, että joku jankkasi tai huokaili korvan juuressa. Joskus on kiva olla vaan ihan yksin. Kun se vielä hetken aikaa on mahdollista. Kohta mennään taas pienen ruoka- ja unirytmien ehdoilla.

Olin liikkeellä jo ennen kahdeksaa, mutta huomasinkin, että harva kauppa on vielä silloin auki. Onneksi pelastukseni oli kirjasto, joka avasi ovensa jo puoli 9. Kävin etsimässä joululuettavaa. Viimeksi kun käytiin hakemassa joulukirjoja, ne olivat vielä varsinaisesti piilossa. Lasten joulukirjoja oli valittavana ihana valtavat määrät, metreittäin ihania jouluaiheisia kirjoja, ja useimpia vielä monia kappaleita. Mutta, kun arvailinkin, nyt niistä ei ollut enää jälkeäkään. Muutamia hassuja yksittäiskappaleita oli jäljellä ja nekin kaikki ihan omituisia. Ei mitään, mitä olisin halunnut lainata. Onneksi tajusin viimeksi ottaa sentään joitain. Lisäksi ihmettelen, että lehtiosastolla ei ole tehty mitään erillistä joululehtihyllyä ja sieltäkin oli kaikki vähänkään jouluinen jo lainassa. 

Kirjaston jälkeen hain Lidlistä aamupalaa, jonka jälkeen suuntasin Plantageniin, johon ehdinkin juuri parahiksi alkamisaikaan. Lähdin hakemaan jouluruusua ja sypressiä. Ruusun löysin ja pari joulutähteä, mutta sypressi oli ihan liian painava, jotta olisin saanut sitä itse sieltä ostettua. Pitää ehkä suostutella miestä sypressiostoksille. Haluisin sellasen tohon etupihalle. Siihen voisi laittaa valot ja vaikka joulupalloja lähempänä joulua. 

Seuraavaksi pyörähdin Iittalan Outletissa, josta en löytänyt mitään, mitä etsin. Ikeasta hain päiväkotiopeille pienet kasvit ensi viikkoa varten ja nappasin hodarin ja pullan evääksi. Muissa kaupoissa oli tyhjää, mutta Ikeassa sitä vaan on aina ihmisiä. Enimmäkseen kylläkin kotiäitejä ja eläkeläisiä. Seuraava etappi oli kirpputori, jossa vierähti rauhallisella kiertelyllä tunnin verran ja sitten vielä ruokakauppa. Ja sitten olikin jo aika hakea A kotiin päiväkodista. 

Tänään olikin sitten täysin päinvastainen päivä. Kotona koko päivä ja pientä puuhastelua omassa tahdissa. Huomiselle olisi luvassa vähän siivoilua. Mukavia ja leppoisia päiviä. Oli outoa ja haikeaa lähteä töistä, mutta eipä tässä uudessakaan arjessa ole mitään valittamista. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...