maanantai 28. lokakuuta 2013

LKV: ensimmäiset kokkailut

On taidettu uusia herkkupäivityksiä jo odotellakin. :) Neljän päivän pikadiettiosuus loppui siis perjantaina ja nyt päästiin varsinaisesti asiaan. Viikonloppu meni syömisten suhteen vähän harakoille. Lauantaina oli ne synttärijuhlat, joissa söin ihan miettimättä ja eilenkin tieni kulki herkkukaapille. Onneksi varastot alkaa olemaan kohta loppu. Melko hyvin mennyt kuitenkin. 

En enää raportoi kaikkia päivittäisiä syömisiä, koska tein esim. lauantaina ruokaa, josta viimeisest annokset syötiin vielä tänään. Eli samaa ruokaa syödään tietysti niin kauan kuin sitä riittää ja aamupalatkin on jo vähän toistaneet itseään. Annokset on kuitenkin kuvattu ja voin esitellä täällä aina uudet ruuat. Se kun ainakin joitain kiinnostaa, että mitä sitä on nyt sitten tullut syötyä. :) 

Lauantaina sain nukkua ruhtinaallisesti melkein puoleen päivään asti, joten aamupala jäi välistä. Ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa varsinainen kirjan ohjeiden mukaan tehty ruokaruoka näytti tältä: 

Kalaa ja kesäkurpitsaa
Ohjeessa oli ahventa, kuhaa tai haukea, laitoin lohta. Tomaatit on oma lisäys annokseen, piti saada jotain tuoretta mukaan.

Aamu- ja iltapaloina on syöty puuroja. 

Omena-mantelikaurapuuro
Kaurapuuroa, banaani ja pekaanipähkinöitä
Jälleen omenakaurapuuro, rusinat oma lisäys
Ja tänään iltapalalla maistuivat letut: 
Päärynäohukaiset + pekaanipähkinöitä
Näitä syötiin koko perhe. Eihän ne ihan perinteisiltä letuilta maistuneet, kun sokeria näissä ei tosiaan ole. Ja totuuden nimissä, sipaisin myös omieni päälle hieman hilloa. Ohjetta muokkasin vaihtamalla omenan päärynään ja jättämällä inkiväärin pois. Kirjan mukaan yksi annos olisi ollut kolme lettua täydennettynä kolmella kalkkunaleikkeleellä. Jätin leikkeleet pois ja otin viisi lettua. Joista kuitenkin jaksoin syödä vain 3½, olivat yllättävän täyttäviä. Ja pähkinät sopivat näiden kanssa loistavasti. Nyt näitä odottaakin enää 22 tuolla syöjäänsä. Oliskohan voinut olla vähän viisaampi ja tehdä vaan puolikkaan annoksen... 

Mitäs sanotte näistä ruuista?

Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...