keskiviikko 23. lokakuuta 2013

LVK: 2. päivä

Niin siistiä!! Sanat jotka pyörivät päässäni tänään, kun "valmistin" lounasta. :) Toisesta päivästä selvitty kunnialla.

Kylläpäs muuten näyttää harvinaisen värittömiltä nuo mun annokset. Tämänpäivän menu koostui pääasiassa muroista, ananaksesta, auringonkukansiemenistä, tonnikalasta, porkkanasta, broilerista, täysjyväriisistä ja sienistä. Aamupalasta ei mitään sanottavaa. Lounastonnikalan sai onneks kuorruttaa juustolla, ei olisi muuten mennyt alas. Porkkana oli herkullinen. Päivällisellä lastasin urhoollisesti kolmasosan lautasestani sienillä. Mähän en sieniä syö, koskaan. Jätin vähän yli puolet, mutta ei ne niin kamalia olleet, kuin luulin. Iltapalan ananassmoothie oli sitten jotain niin karmeeta kuraa, että jäi koskemattomaksi. Iltapalan virkaa toimitti eiliseltä pussinpohjalle jääneet mustikat. Makuvesi, jota pitäisi juoda jokaisella aterialla, alkoi jo niin paljon ällöttää, että vaihdoin sen tavalliseen veteen.

Tällaisiin dietteihin ja noihin ulkolaisiin elämäntapakirjoihin kuuluu monesti kaikenlaista ajatustyötä siihen syömisprosessin oheen. Mielikuvaharjoituksia yms. Jokaiselle näistä maittavista aterioista annetaan kylkeen ajatustehtävä, mikä auttaa motivoitumaan tulevaan laihdutusurakkaan. En ole näitä tehnyt, enkä myöskään pitänyt mitään fiilispäiväkirjaa, mikä myöskin suositellaan tehtäväksi. Jotain ajatuksia tämä nyt kuitenkin väkisinkin nostaa mieleen. 

Mulla on maailman huonoin itsekuri, ihan kaiken suhteen. Kun on kuitenkin tällainen selkeä ohjeistus ja aikataulutus, jota noudattaa, ei tämä olekaan tuntunut ylivoimaiselta. Vaikka suurimmalta osalta syömäni ruoka on jopa pahaa, olen pystynyt tähän ihan hyvin. Jännä juttu, että tarvitsen jotain selkeää ohjeistusta, jotta osaisin syödä oikein ja terveellisesti. Jo paperille laitto auttaa, mutta pelkkä oma päätös olla syömättä herkkuja ei useinkaan kanna kovinkaan pitkälle. Sama juttu itse asiassa kaikessa muussakin. Esim. siivousjuttuihin on vaikea tarttua, mutta jos on olemassa joku selkeä listä tehtävistä asioista, ne kyllä hoituvat. Vaikka lista olisi oma laatimani. Että tällaista itsetutkiskelua tämä on ainakin saanut aikaan. Ehkä alankin jatkossa laatimaan enemmän listoja ja ohjeita itselleni. 

Ja jotta saataisiin edes jotain kaunista väriä tähän postaukseen, ostin kauppareissulla mitä pirteimmän värisiä kukkia. Ja mätsäähän ne toki tuohon lounaaksi nauttimaani porkkanaan. :) 

Henna

4 kommenttia:

  1. Mutta ymmärräthän sä ettei tuo sun ruoka oo se ns. terveellinen ruokavalio? Kysymysmerkki on turha, tiedän, että ymmärrät. Tuo sun lounaas näyttää niin oksettavalta. Mutta sulla on kivat lautaset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että joku takertuu tuohon terveellisyys-sanaan ja mietinkin mitä siihen kirjottaisin. Pointti oli tosiaan ylipäänsä jonkunlaisen itsekurin säilyttäminen siinä, mitä sinne suuhunsa pistää, eikä liittynyt näihin omituisuuksiin mitenkään. Vaikka ei nää nyt mistään ihan epäterveellisimmästä päästä olekaan, vähän ällöttäviä silti. :)

      Poista
  2. No päivällinenhän näyttää jo suhteellisen normaalilta :) Aika olematon määrä kasviksia/vihanneksia... Onko siinä kirjassa tarkat grammamäärät, että kuinka paljon saa ruokaa olla? Ja tuota riisimurojuttua en kyllä hiffaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tarkat grammamäärät, tosin itsellä jotkut määrät puolittuneet, kun en vaan ole saanut kaikkea alas. En mäkään tajua tota murojuttua, vaihdoin ne sentään täysjyvään, pelkkiä riisimuroja en vaan suostu syömään. Ainoo järkevä selitys olis joku käännöksessä sattunut moka. Toisaalta noi ohjeet on muutenkin niin kummallisia, että ehkä se on vaan joku kulttuuriero. :)

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...