maanantai 21. lokakuuta 2013

Vatsarasvat pois

En ole ylipainoinen. Olen kuitenkin syönyt enemmän ja enemmän huolimattomasti kaikenlaista viimeisten kuukausien aikana, kun olen kotona pääasiassa ollut. No tilannehan onneksi kohta muuttuu sen suhteen. Lihasmassaa minulla ei juuri ole ja vatsanseutu on se, mihin olen vähiten tyytyväinen. Muistanette ehkä mikä kirja tarttui matkaani kirjastosta vähän aikaa sitten ihan vahingossa. "Litteä vatsa kuukaudessa!" Niin varmaan. Kaikkea pitää kuitenkin kokeilla. 


Kuukauden projekti lähtee käyntiin neljän päivän valmistautumisosiolla, mitä itse kutsuisin varsinaiseksi dietiksi. Muutenhan tuossa saa syödä ihan tarpeeksi, ei pitäisi tulla nälkä. 

Ja tiedättekö kun saa jonkun hölmön päähänpiston, joka on vaan pakko toteuttaa. Vaikka tietäis, että se ei ole mikään järkevä juttu, eikä sen toteuttamisessa ole tolkkua, se on vaan tehtävä. Jostain syystä. Tällä innolla lähdin siis toteuttamaan kirjan ohjelmaa. Tuo syömäpuoli on tosiaankin omituinen, kun vertaa mihinkään muihin oppeihin, mitä on kuullut. En sitten tiedä johtuuko osa suomennoksista vai mistä lie, mutta neuvotaan esim. syömään riisimuroja. Ei kiitos. Sovelletaan siis. Teen neljän päivän startin omalla tavallani. Orjallisesti, mutta puolet ruoka-aineista on vähän muutettu. Mm. säilykepersikat mehussa ajattelin korvata ihan oikeilla hedelmillä. Ei voi olla huonompi vaihtoehto. 


Koska tämänkaltainen ohjelma lupaa konkreettisia tuloksia, niin jotta voidaan lopussa sanoa toimiko vaiko eikö, tein hieman mittauksia. Saimme häälahjaksi kehonkoostumusmittarin, joka on ollut vähän vähäisellä käytöllä, mutta nyt sen kaikki ominaisuudet pääsevät testiin. 

Tämän illan mittaustulokset kertoivat seuraavaa
paino 52,0 kg
BMI 20,8
rasvaprosentti 30,5 %
lihasprosentti 27,6 %
sisäinen rasva 4 
lepokulutus 1201 kcal

Kaikki arvot ovat normaalin rajoissa, mutta rasvaprosentti on aivan liian suuri omiin tarpeisiin.Sitä haluaisin reilusti alaspäin. Ja lisälihaksetkaan eivät olisi pahitteeksi. 
Sitten mittoja: 
vyötärö kapeimmalta kohdalta 73 cm 
navan kohdalta 80 cm 
lantio 88,5 cm 
reisi 54,5 cm 

Näillä lähdetään liikkeelle. Muita tavoitteita ei ole, kuin rasvaprosenttia alas ja vatsan mittaa vähän pienemmäksi. Ja mulla kun on maailman huonoin itsekuri, niin tää voi hyvin lopahtaa jo heti huomenna. Ja, koska mitään todellista painonpudotuksellista tarvetta ei ole, en ota tätä orjallisesti, vaikka en luovuttaiskaan. Jos on aihetta juhlaan ja herkutteluun, niinkun tässä lähiakoina on, niin en jätä herkuttelematta vaan jonkun hassun kirjan ja oman päähänpistoni takia. :) Jos pysyis kuitenkin edes jotenkuten ruodussa sillon kun on vaan kotona.
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...