torstai 3. lokakuuta 2013

Vihreä herkku

Tuo hyvien rasvojen alkulähde. Avokado. Aina välillä tulee kausia, jolloin näitä tulee syötyä joka päivä. Ja kun kausi on kestänyt yleensä viikon verran, tulee yliannostus, eikä halua nähdäkään koko hedelmää(?) vähään aikaan. No kun löysin kaupasta 800 g pussillisen 1,99 €, niin ne lähti matkaan ja edellisestä himotuskaudesta oli jo vähän aikaakin.


Ongelma noissa on kuitenkin aina se, että ne on ihan kivikovia ja niitä joutuu kypsyttelemään monta päivää, ennen kuin ovat syömäkelpoisia. Ja sillon kun niitä tekee mieli, ei malttais millään odotella viikkotolkulla. Löysin kuitenkin vinkin pikakypsyttelyyn täältä. Ja ei kun tuumasta toimeen!


Kaverit folioon ja uuniin. Mutta miks mulla ei mikään onnistu koskaan ikinä niinku Strömsössä. 200 astetta uunissa ja korkeintaan vartissa valmista. Ei ollu ei. Jatkoin uunikypsyttelyä reilu puolisen tuntia. Toinen kypsyi, toinen ei. 


Ja sitten siihen herkkuosioon. Eipä siihen paljoa tarvita, vähän mausteita. 

 
Aina niin tuoretta purkkisitruunaa. Ja suolaa. (Tarkkasilmäisimmät huomaa, että lavastuskuvaan on eksynyt pippurimylly.) Ja kaikki muusiksi ja sekasin kulhoon. 


Tähän lisää mielellään vielä vähän suutuntumaa, joka tällä kerralla oli pinjansiemeniä. Ja ne sopivatkin tähän ihan erinomaisen hyvin. (Joskus paremman puutteessa kokeiltu myös muroja, eivät toimineet niin hyvin.) 

Mutta tästä lähtien kypsyttelen näitä siis ihan vaan perinteisin menetelmin. 

Henna

4 kommenttia:

  1. Lavastukset on parhaita. Ehkä pitää ostaa sellanen muovinen sitruuna näitä varten ;D

    VastaaPoista
  2. Ihana Jamie Oliver tiesi toisenlaisen avokadon kypsytystavan: laita paperipussiin banaanin kanssa yöksi. Tosin tämä vaihtoehto ei auta tilanteessa, jossa avokadoa tarvitaan heti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli itse asiassa pussissa, tosin bio-sellaisessa banaanin ja jo hyvin kypsyneen, lähes mädäntyneen kanssa, että varmasti tuottais kunnolla sitä etyleeniä, vai mitä se on, mutta ei mitään. Mun avokadoissa on varmaan joku vika. :) En enää osta tarjous-avokadoja.

      Poista

Kiitos kommenteista! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...